KÜLTURÇEV'DEN DOĞAYA SÖYLENMİŞ TÜRKÜLERLE EMİN İGÜS KONSERİ

SUYA ,HAVAYA VE TOPRAĞA SÖYLENMİŞ ANADOLU HAVALARI” 22 MART CUMARTESİ GÜNÜ YENİMAHALLE BELEDİYESİ NAZIM HİKMET KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE…

Türk Dünyasından Haberler 11.03.2014 14:57:59 0
KÜLTURÇEV
Kültür,Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (Külturçev) organizasyonunda gerçekleştirilecek , doğaya söylenmiş Türkülerden oluşan Emin İgüs Konseri, 22 Mart Cumartesi günü saat 15.30 ve 19.30’da iki ayrı seans olarak Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Külturçev Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu " Bu konseri çevre duyarlılığı ile başlayan Gezi eylemlerinde yaralanan ve 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan`a adıyoruz" dedi.

Külturçev başkanı Ali Tarık Hatipoğlu , konserle ilgili yaptığı açıklama da "Biz ağaçları çok seviyoruz, her ağaç her fidan yok edildiğin de geleceğimizi, insanlığımızı yitiriyoruz. Berkinlerimizİ yok ediyoruz "dedi. Berkin`in katillerinin belli olduğunu, yaralanmasına neden olanlarında bulunmasını isteyen  Hatipoğlu, ülkenin geleceğini yok edecek nitelikte ki çevre sorunlarına dikkat çekmek için “Suya, havaya ve toprağa söylenmiş Anadolu havaları” ndan oluşan Emin İgüs konserine organizasyon desteği verdiklerini ifade etti. Dernek Başkanı Hatipoğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“ Siyasal sorunların kuşattığı toplumumuzun en temel sorunu çevre sorunlarıdır. Çevre eylemleri ile başlayıp siyasal baskılara karşı eylemlere dönüşen Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlere Berkin`de eklendi. O en genç çevreciydi. Çünkü o yaşının tüm saflığı ile aramızdan gözü dönmüşlerin saldırısıyla ayrıldı. Biz ağaçları çok seviyoruz, her ağaç her fidan yok edildiğin de geleceğimizi, insanlığımızı yitiriyoruz. Türkiye içilebilir kaynak sularının bol olduğu, ancak kullanılabilir su kaynaklarını yetersiz olduğu bir ülkedir. Küresel iklimsel değişimlerden en çok etkilenen ülkelerden biridir. Bu gerçeklere karşın ülke de tarımsal sulama yanlışlıkları, rüzgarın ve güneşin en bol olduğu bir  ülke olmamıza rağmen su kaynaklarını, dereleri, çayları çevresel biyolojik doğasıyla, eko sistemiyle birlikte yok eden HES baraj yanlışlıkları,  bu tür etkinliklerle toplumsal dikkati sürdürülebilir kılmamızı getirmektedir. Emin İgüs’ün “Suya, Havya ve Toprağa söylenmiş Anadolu Havaları”  Türkiye insanlarının doğaya duyarlılığının yüzlerce yıllık bir kültür olduğunu da bize gösterecektir. Bu kültürü yaşatmakta çevreye duyarlı gazeteci örgütü olarak kararlıyız.”

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00